понеділок, 15 травня 2023 р.

Заняття з елементами тренінгу "Профілактика булінгу в учнівському середовищі". Година спілкування "Не допускай насилля над ближнім"

 Булінг... Дуже часто він призводить до непоправних наслідків. Що ж потрібно робити, щоб зупинити це насилля? 

У Новогребельській гімназії з учнями 9 класу було проведено годину спілкування "Не допускай насилля над ближнім", а з учнями 7 класу - заняття з елементами тренінгу "Профілактика булінгу в учнівському середовищі". Діти переглянули відео "Що таке булінг". Ще раз нагадали, які є види булінгу, його компоненти, форми шкільного булінгу, його соціальну структуру.

  Виконали вправи "Тягар емоцій", "Скринька безпеки".

  Провели гру "Хто зайвий", після  неї було звернено увагу на те, що дехто з дітей встиг побувати, не очікуючи, в ролі жертви чи агресора. 

  Обговоривши різні ситуації, створили рекомендації:"Як захистити себе від булінгу", "Що повинна робити дитина в ситуації булінгу".  Їх роздано дітям.

  "Дерево мудрості"- результат спільної роботи. Діти прикріпили відповіді на питання: "Що вам найбільше запам'яталося?", "Що можете за необхідності застосувати в житті?"

 Також в режимі онлайн було проведено збори з батьками 7 класу "Безпечна поведінка дітей в мережі Інтернет" та з батьками 9 класу "Булінг та кібербулінг". Передано пам'ятки для батьків:"Як батькам розпізнати булінг щодо своїх дітей", "Як батькам реагувати на ознаки булінгу". 

 






Немає коментарів:

Дописати коментар