четвер, 25 квітня 2024 р.

Урок стійкості боротьби та перемог «Як говорити про російсько-українську війну в школі.»

 З метою виконання розпорядження Міністерства освіти і науки України, провести в закладах загальної середньої освіти для учнів середньої та старшої школи цикл уроків «Міста Героїв. Перемоги України у війні», присвячених звільненню населених пунктів різних регіонів нашої держави від російської окупації, з учнями 7 класу Новогребельської гімназії було проведено Урок стійкості боротьби та перемог «Як говорити про російсько-українську війну в школі.»

На уроці були використані матеріали посібника Міністерства освіти і науки «Як говорити про російсько-українську війну у школі? Уроки стійкості, боротьби та перемог». Зокрема, презентацію для середньої школи.
Учні ознайомилися із інформацією що відбувається зараз та чому не можна жодній державі, в тому числі й росії, вдиратися на територію України. Дізналися про етапи становлення української державності. Проаналізували дані Всеукраїнського референдуму 1991 року. Дослідили думки українських людей про незалежність сьогодні та визначили процентний відсоток підтримки незалежності України українцями. Обговорили поняття: війна – це люди, це реальні історії , поговорили про вчинки українських захисників і захисниць, волонтерів і волонтерок, цивільних українців і українок, розказали свої історії героїв та героїнь.






Немає коментарів:

Дописати коментар