середа, 27 вересня 2023 р.

День пам’яті трагедії Бабиного Яру

 Сьогодні День пам’яті трагедії Бабиного Яру – одного з найжахливіших символів Голокосту. Під час Другої світової війни нацисти знищили майже все єврейське населення окупованого на той час Києва. За різними оцінками, тут було вбито від 70 до 150 тисяч людей, серед яких було від 50 до 70 тисяч євреїв, а також військовополонені. Ці вбивства здійснювались з 29 вересня по 11 жовтня 1941 року. 

Є сторінки в історії, які написані кров'ю. Це саме ті уроки, які людство не повинно забувати ніколи. Геноцид, цілеспрямоване знищення народу, безжальні криваві вбивства - страшні слова, відомі нам не тільки на словах. Не маємо права забувати!

29 вересня у Новогребельській гімназії було проведено заходи щодо вшанування пам'яті жертв цієї кривавої розправи. Учні переглянули фільм «Бабин Яр у пошуках пам'яті».  Наталія Миколаївна Крочак у бібліотеці створила виставку «День пам’яті трагедії Бабиного Яру», яка функціонуватиме ще 2 тижні. На стенді є активні посилання через QR-код, що дають можливість всім бажаючим знайти більше інформації.




Немає коментарів:

Дописати коментар