вівторок, 1 січня 2019 р.

Шановні батьки та учні, пропонуємо до вашої уваги прості, але корисні правила для вашої безпеки.










Відкриття дитсадків можливе на 3-му етапі


Загальнонаціональне відкриття дитячих садків буде можливим на третьому етапі дорожньої карти Кабінету Міністрів.

Про це у своєму Facebook повідомила в.о. міністра освіти і науки Любомира Мандзій.

За її словами, відкриття садків у регіонах відбуватиметься з урахуванням рішень місцевих комісій з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій.

«Заклади дошкільної освіти зможуть відновити роботу відповідно до розробленої Урядової дорожньої карти виходу країни з карантину та у випадку позитивної динаміки - зниження показників захворюваності. Загальнонаціональне відкриття садочків буде можливим на 3 етапі дорожньої карти з урахуванням рішень комісій ТЕБ та НС територіальних одиниць», - зазначила Мандзій.

Вона також повідомила, що зараз МОН спільно з МОЗ працює над тим, щоб зробити безпечним повернення дітей у заклади дошкільної освіти.

«Буде виданий так званий «коронавірусний» протокол, який включатиме вимоги санітарного лікаря та рекомендації МОН щодо роботи закладів освіти в умовах пандемії», - повідомила в.о. міністра освіти і науки.

Вона наголосила, що дитячі садки після повернення до роботи мають відповідати усім необхідним вимогам.

«Для того, щоб діти та вихователі, значна частина яких у зоні ризику, мали змогу повернутися до закладів освіти, садочки мають відповідати всім вимогам безпеки.

Вимоги для всіх будуть однакові», - підкреслила Любомира Мандзій.

Як відомо, початок 3-го етапу виходу з карантинних обмежень запланований на 01 червня.
КАРАНТИН ПРОДОВЖЕНО ДО 22 ТРАВНЯ
Уряд продовжив загальнонаціональний карантин в Україні – він триватиме до 22 травня 2020 року. З постановою КМУ можна ознайомитись тут: bit.ly/2zXHQum
Таким чином, всі заклади освіти, зокрема школи, продовжують працювати з використанням технологій дистанційного навчання.

Немає коментарів:

Дописати коментар